Welk type elektrische haarden zijn er?

In ons assortiment verkopen we diverse soorten elektrische haarden. We snappen namelijk zeer goed dat niet iedere ruimte in huis zich leent voor een bepaald soort type haard.

In dit artikel leggen we daarom uit welke opties er zijn en wanneer je het beste voor een bepaald type haard moet kiezen.

De verschillende soorten typen haarden

We verkopen de onderstaande soorten:

Elektrische hoekhaarden

De elektrische hoekhaard komt in een hoekige ruimte perfect tot zijn recht. Heb je een loze hoek van 90 graden? Dan is dit de beste plek voor onze elektrische hoekhaarden. Hiermee vul je namelijk elke hoek prachtig op, waardoor je niet alleen kunt genieten van warmte, maar ook van sfeer.
Zet er een comfortabele stoel naast en je hebt een heerlijk plekje om te genieten van een kop thee met een boek, of een borrel en een goed verhaal.

Staande haarden

Onze staande haarden kun je tegen elke rechte muur plaatsen. Natuurlijk kun je deze ook in een hoek plaatsen, maar de staande haren komen vaak beter tot zijn recht in het midden van een muur. Zie ook de voorbeelden in deze productcategorie.

Elektrische inbouwhaarden

Elektrische inbouwhaarden vergen iets meer installatietijd, omdat je deze haarden daadwerkelijk inbouwt in een muur. Dit kan een nieuwe muur zijn, die je optrekt uit bijvoorbeeld gipsplaatsen, maar een bestaande muur uithakken kan natuurlijk ook. Het grote voordeel van een inbouwhaard, is dat er verder geen ruimte verloren gaat. De hoekhaarden en staande haarden nemen namelijk toch wel wat ruimte in. De inbouwhaard kun je prachtig wegwerken.

Wandhaarden

Wil je wel een sfeerhaard aan de muur, maar deze niet inbouwen? Dan zijn onze elektrische muurhaarden of wandhaarden een goede optie. Je hangt deze haard namelijk letterlijk aan de muur, waardoor je niets hoeft te verbouwen. Daarnaast zijn dit soort type haarden ook geschikt om bovenop nog iets leuks te plaatsen. Denk hierbij aan een extra lampje, wat foto’s of planten.

Cine wall

Wil je het geheel nog een stapje verder nemen? Maak dan je eigen cine wall! Je bouwt hierbij een dunne extra muur, van bijvoorbeeld gipsplaten. In muur maak je diverse uitsparingen voor de haard, maar ook voor de tv. Daarnaast kun je er zelfs voor kiezen om ook nog een opening te maken voor bijvoorbeeld een soundbar, of extra ruimte voor foto’s, boeken of een lampje. Je kunt het zo gek niet bedenken!

Maar vast staat dat een cine wall misschien wel de mooiste oplossing is om een elektrische haard plus je tv te verwerken in de woonkamer. Het ziet er niet alleen prachtig uit, maar je hebt ook nog eens alle kabels netjes weggewerkt in de muur. Iedereen die langs komt zal verstelt staan hoe strak dit er uit ziet.

Conclusie

Na het lezen van dit artikel kun je voor jezelf bepalen welke elektrische haard het beste in jouw ruimte past. Zin in een kleine verbouwing? Kies dan voor onze inbouwhaarden of cine walls.

Heb je daar geen zin in? Kies dan voor de hoekhaard om een loze hoek op te vullen, of een staande haard. Uiteraard is de wandhaard een mooie compromis van alle haarden die we hierboven hebben beschreven.