Elektrische haard schoonmaken in 3 eenvoudige stappen

Een van de grote voordelen van een elektrische sfeerhaard, is dat de haard vrijwel geen onderhoud nodig heeft. Omdat de haard werkt op elektriciteit en er geen verbranding plaatsvindt, heb je weinig schoonmaak werkzaamheden.

Inhoud van dit artikel

Schoonmaken van de glasplaat

De glasplaat van de elektrische haard ga je waarschijnlijk het vaakst schoonmaken. Zeker wanneer je bijvoorbeeld huisdieren of kleine kinderen hebt. Een paar vingerafdrukken of een natte neus zie je al snel terug op de glasplaat

Gelukkig kun je het glas van je elektrische haard eenvoudig schoonmaken. Dit kan met een vochtige microvezeldoek en een sopje, maar natuurlijk ook met schoonmaakazijn. Ook het gebruik van een glasreiniger kan prima, maar wrijf de glasplaat daarna goed droog zodat je strepen voorkomt.

Schoonmaken van de ombouw


Het schoonmaken van de ombouw kun je gewoon meepakken met de normale schoonmaakbeurten van je huis. Ook wanneer je de elektrische haard hebt geschilderd. Een vochtige doek verwijderd al het stof op je haard en maakt hem weer blinkend schoon. Ben je trouwens uitgekeken op de kleur van je elektrische haard? Gelukkig kun je onze haarden ook een andere kleur geven. Lees hier ons blog over het schilderen van je elektrische haard.

Schoonmaken van de ventilator

De ventilator is een van de belangrijkste onderdelen van de elektrische haard. Daarom is het belangrijk dat je de ventilator regelmatig schoonmaakt. Dit kan eenvoudig door het klepje te verwijderen en het stof met een zachte borstel weg te nemen.

Door de ventilator regelmatig te reinigen, blijft je haard voldoende warmte afgeven en verleng je de levensduur.