Hoe veilig is een elektrische haard?

Wil je weten hoe veilig een elektrische haard is, omdat je er wellicht eentje wilt kopen voor de aankomende donkere en koude maanden? Dan kunnen we je geruststellen! Onze haarden zijn 100% veilig en enorm eenvoudig aan te sluiten. In dit artikel lees je er alles over.

Elektrische haard is 100% brandveilig

Een elektrische haard werkt enkel op elektriciteit. Dat betekent dat er ook geen echt vuur brandt in onze haarden. De warmte komt van een verwarmingselement en de realistische vlammen worden getoond middels LED-verlichting. Er is dus geen kans op brand, al onze haarden zijn 100% brandveilig. Dit kaamt de haard overigens ook nog eens milieuvriendelijk en zorgt voor eenvoudig schoonmaken.

De aansluiting – het stroompunt

Natuurlijk moet de elektrische haard wel aangesloten worden op het stroomnet. Een stroompunt in huis is altijd een risico, zeker met snoeren in combinatie met huisdieren of kleine kinderen. Voor de elektrische haard is de aansluiting echter volledig veilig. De haard wordt namelijk aangesloten met een normale stekker op het stroomnet.

In de meeste gevallen kun je de snoer weg werken achter de haard, zodat deze niet zichtbaar is. Heb je een elektrische hoekhaard? Dan is de kans groot dat je in de hoek ook direct de aansluiting hebt. Eenvoudiger kan niet!

Heb je geen stopcontact in de buurt van de elektrische haard? Dan kun je er nog voor kiezen om het stopcontact te verleggen.

Hoe warm wordt het glas van een elektrische haard?

Het glazen paneel aan de voorkant van de elektrische haard wordt niet al te warm. Dit levert dus geen gevaar op voor kinderen of huisdieren. Omdat er geen echte verbranding plaatsvindt, is er ook geen echt vuur aanwezig.

Het verwarmingselement van de elektrische haard produceert de hitte en geeft deze door middel van straling en lucht af aan de ruimte. Het glas wordt dus niet heet. Volkomen veilig dus.